Χτίζοντας σπίτι με σωστό αρχιτεκτονικό στυλ

building-house-with-correct-architectural-styleΠοιος δε θα ήθελε να έχει ένα σπίτι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του, το οποίο θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του και θα είναι ταυτόχρονα λειτουργικό και όμορφο; Το προσωπικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κανείς κοιμάται, ξυπνάει και ζει τις καλύτερες στιγμές της καθημερινότητάς του με τα αγαπημένα του πρόσωπα δεν πρέπει να είναι τίποτα λιγότερο από αυτό.

Σημαντικό ρόλο στην παραπάνω κοινή παραδοχή παίζει η σωστή δομή του σπιτιού. Επομένως, αυτό που χρειάζεται είναι μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη που θα εξετάζει την πρακτικότητα του ακινήτου, χωρίς όμως να ξεχνά το κομμάτι της αισθητικής. Η πρακτικότητα έχει να κάνει με την άνεση και τη σωστή διαμόρφωση των χώρων, ούτως ώστε να μην πάει κανένα τετραγωνικό «χαμένο». Θα πρέπει το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα να δίνει ευρύχωρα δωμάτια με άνεση κίνησης, αποθηκευτικούς χώρους που είναι απαραίτητοι για ένα σύγχρονο νοικοκυριό και ιδανικά ευρύχωρους εξωτερικούς χώρους, όπως κήπους ή βεράντες. Επιπλέον σημαντική παράμετρος για τη σωστή αρχιτεκτονική ενός σπιτιού είναι ο σχεδιαστής να λάβει υπόψη του τον φυσικό φωτισμό και αερισμό του χώρου που θα παραδώσει στον ιδιοκτήτη.

Και επειδή ένα οικονομικό σπίτι είναι πάντα το ζητούμενο, τόσο για προσωπικούς όσο και για οικολογικούς λόγους, θα πρέπει η κατανάλωση ρεύματος και ενέργειας για τη θέρμανση, τον φωτισμό, τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ. να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη. Το κομμάτι της «πράσινης κατασκευής» και της βιωσιμότητας συμπληρώνουν φυσικά τα οικολογικά υλικά, τα οποία θα επιλεχθούν για την κατασκευή του σπιτιού και την επίπλωσή του.

Ο λιτός και λειτουργικός σχεδιασμός, που δίνει έμφαση στην άνεση και υπακούει στις σύγχρονες αρχιτεκτονικές γραμμές χωρίς να επιβαρύνει το φυσικό και το αστικό περιβάλλον, θα πρέπει να είναι κυρίαρχα ζητούμενα και προαπαιτούμενα για την κατασκευή ενός σπιτιού. Γι’ αυτό θα πρέπει η ευθύνη της μελέτης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης του έργου να αναλαμβάνεται από σωστούς επαγγελματίες αρχιτέκτονες μηχανικούς, που θα φέρουν εις πέρας το έργο με εμπειρία και υπευθυνότητα, καλύπτοντας όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα τις ανάγκες και τα “θέλω” του πελάτη.