Πώς να γίνετε επαγγελματίας φωτογράφος αρχιτεκτονικής

becoming-a-professional-architectural-photographerΈνας φωτογράφος αρχιτεκτονικής χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ταλέντο του και τις συνθετικές δεξιότητές του για να συλλάβει εικόνες ή κτίρια. Η δημιουργικότητα και η ικανότητα στη φωτογραφία είναι απαραίτητες για να γίνει κανείς επιτυχημένος φωτογράφος αρχιτεκτονικής.

Σε πρώτο στάδιο, είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς να χειρίζεται φωτογραφικό εξοπλισμό και ειδικά ψηφιακές κάμερες. Μπορείτε να κάνετε εξάσκηση ακόμα και μόνοι σας, φωτογραφίζοντας κτίρια, μνημεία και πάρκα στην περιοχή που μένετε. Εναλλακτικά, μπορειτε να γραφτείτε σε κάποιο σεμινάριο φωτογραφίας για αρχάριους ώστε να μυηθείτε στα βασικά.

Μολονότι, η επίσημη ακαδημαϊκή κατάρτιση δεν ειναι αναγκαία για να ακολουθήσετε επαγγελματική καριέρα, πολλοί εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν άτομα με πτυχίο στη φωτογραφία. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι είναι κανείς εξοικειωμένος με τεχνικές λήψης, διαδικασίες σκοτεινού θαλάμου, ψηφιακή απεικόνιση και τεχνικές φωτισμού. Καλή ιδέα για όσους αποκτήσουν πανεπιστημιακό τίτλο είναι να παρακολουθήσουν παράλληλα και μερικά μαθήματα αρχιτεκτονικής. Για πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους αρχιτεκτονικής, η πρώτη εργασιακή τους εμπειρία επιτεύχθηκε μέσω πρακτικής εξάσκησης στο τέλος των σπουδών τους.

Ξεκινώντας τη σταδιοδρομία σας, είναι κρίσιμης σημασίας να οικοδομήσετε ένα χαρτοφυλάκιο φωτογραφιών. Αυτό πρέπει να αποτελείται από τα καλύτερα δείγματα της δουλειάς σας και να εμπλουτίζεται συνεχώς. Σε αυτό θα βαζετε τις φωτογραφίες σας που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και ενδεικτικά κομμάτια από τις εργασίες στο πανεπιστήμιο ή κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας. Ιδανικά, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα web site ώστε να αγγίξετε μεγαλύτερο κοινό.

Στην αρχή της καριέρας σας θα ήταν ίσως συνετό να αποκτήσετε γνώση, εργαζόμενοι δίπλα σε κάποιον καταξιωμένο επαγγελματία. Δίπλα του θα μάθετε τεχνικές και μυστικά που δεν διδάσκονται στις σχολές και ταυτόχρονα θα γίνετε καλύτεροι επιχειρηματίες αποκτώντας ρεαλιστική εμπειρία. Επιπλέον, θα είστε πιο ήρεμοι γνωρίζοντας ότι η τελική ευθύνη του αποτελέσματος δε βαραίνει εσάς και θα επικεντρωθείτε να γίνει η εμπειρία όσο πιο διδακτική γίνεται για εσάς.

Τέλος, σας ενθαρρύνουμε να συνεχίζετε την επιμόρφωσή σας στο αντικείμενο και να εκμεταλλεύεστε τα σεμινάρια που οι κατά τόπους φωτογραφικές ενώσεις και σχολές προσφέρουν.