Η γνώση της αρχιτεκτονικής ομορφαίνει τη ζωή μας!

knowledge-of-architecture-beautify-our-lifeΗ αρχιτεκτονική είναι μια τέχνη που επηρεάζει τη ζωή μας με άμεσο και καθημερινό τρόπο, όπως καμία άλλη τέχνη. Ενώ επιλέγουμε πότε θα ακούσουμε μουσική, πότε θα διαβάσουμε λογοτεχνία ή πότε θα δούμε κινηματογράφο, δεν ισχύει το ίδιο ακριβώς με την αρχιτεκτονική. Ζούμε κυριολεκτικά μέσα στα δημιουργήματά της, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Η στοιχειώδης γνώση της αρχιτεκτονικής μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε αλλά και να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές, όταν αυτό είναι στο χέρι μας.

Δεν χρειάζεται να σπουδάσει κανείς στο πανεπιστήμιο για να μάθει να εκτιμά την ομορφιά των αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων. Υπάρχουν πολλά βιβλία γραμμένα για αναγνώστες που θέλουν να μάθουν τα βασικά της αρχιτεκτονικής.

Μια πρώτη ματιά σ’ αυτά μπορεί να βοηθήσει τον πρωτάρη να κατανοήσει τα διάφορα αρχιτεκτονικά ρεύματα του παρελθόντος και να πάρει μια μικρή γεύση για τις αρχές που βρίσκονταν πίσω από το κάθε ρεύμα.

Η ιστορία της αρχιτεκτονικής είναι τρομερά ενδιαφέρουσα αλλά και χρήσιμη.

Γνωρίζοντας την ιστορία της αρχιτεκτονικής μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τα διάφορα στυλ του παρελθόντος αλλά και να καταλάβει καλύτερα το παρόν, αφού οι καλές ιδέες ποτέ δε χάνονται αλλά χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά. Έχοντας στοιχειώδεις γνώσεις για την αρχιτεκτονική μπορεί κανεις να συνδυάζει στυλ και απόψεις και στο τέλος να φτιάξει τη δική του μοναδική αισθητική, που μπορεί να τον βοηθήσει με πολύ πρακτικό τρόπο στη ζωή του.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αγοράσουμε ένα κομοδίνο, έναν καναπέ ή ένα χαλί, να διαλέξουμε χρώμα για κουρτίνες ή να συνομιλήσουμε με τον αρχιτέκτονα που φτιάχνει το εξοχικό μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντλήσουμε από τις γνώσεις μας και να κάνουμε τις καλύτερες προσωπικές επιλογές.

Η γνώση της αρχιτεκτονικής μπορεί μόνο να ομορφύνει τη ζωή μας, αφού μας βοηθάει να αποκτήσουμε προσωπικές απόψεις και γούστα που συμβαδίζουν με την εποχή μας ή κλείνουν το μάτι σε άλλες εποχές.

Ένα σπίτι φτιαγμένο με καλό γούστο ομορφαίνει τις στιγμές μας για εμάς, την οικογένειά μας και τους φίλους μας!