Αρχιτεκτονική μηχανική: Ένα ενοποιημένο πεδίο κατασκευών

architecture-engineeringΗ αρχιτεκτονική μηχανική επικεντρώνεται στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, στα δομικά προβλήματα, στην ασφάλεια και στο οικονομικό σκέλος της κατασκευής. Επιπλέον, ασχολείται με τα κριτηρία της ρεαλιστικής σχεδίασης όπως τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και ηθικά θέματα που ενδεχομένως προκύπτουν. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και τους τελευταίους σχεδιαστικούς κώδικες, το τμήμα δίνει έμφαση στα πλεονεκτήματα μιας στενής, πειθαρχημένης και συνεργατικής προσέγγισης στο design και στην κατασκευή.

Οι αρχιτέκτονες-μηχανικοί θα πρέπει να κατέχουν πλήρη γνώση των οικοδομικών κανόνων, των τοπικών νόμων και οδηγιών. Φυσικά, αν κάποιος επιθυμεί να εμβαθύνει στο αντικείμενο, ο μόνος τρόπος είναι η απόκτηση πανεπιστημιακού τίτλου.

Οι επιτυχημένοι αρχιτέκτονες οφείλουν να είναι ευέλικτοι και πρωτοποριακοί ενώ διατηρούν απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία. Είναι υπεύθυνοι για το σύνολο του έργου, από τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων μέχρι την επίβλεψη των σχεδίων, των εργατικών συνεργείων και των υλικών. Είναι δυνατό να αναλάβουν έργα ποικίλης φύσης, από κεντρικούς ουρανοξύστες μέχρι μικρά εξοχικά σπίτια και πολυτελείς επαύλεις.

Οποιοσδήποτε με κλίση στην προσεκτική προετοιμασία, σχεδίαση και υλοποίηση της κατασκευής, κατέχει τα εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο. Οι αρχιτέκτονες-μηχανικοί με ειδίκευση στις δομές, μπορούν ακόμα να εργαστούν στην ανέγερση ηλεκτρικών σταθμών, γεφυρών και άλλων έργων οδοποιίας και γενικά σε δημόσια έργα υψηλού προϋπολογισμού.

Τα πλεονέκτηματα της πρόσληψης ενός αρχτέκτονα- μηχανικού για το έργο σας, περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε την εμφάνιση του κτιρίου σας κατά τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Ιδιαίτερα σημαντικό αν το κτίριο είναι η μόνιμη κατοικία σας.
  • Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο πατωμάτων, κουζίνας, φωτισμού, χαλιών και τη γενική διαμόρφωση των χώρων. Συχνά σας παρέχουν λύσεις που ενώνουν τα διαφορετικά επίπεδα του σπιτιού και δημιουργούν το αίσθημα της συνέχειας μεταξύ των εξωτερικών και των εσωτερικών χώρων μιας κατοικίας.

Τέλος, χρησιμοποιώντας λογισμικό νέας γενιάς, είναι πλέον εφικτό να δείτε το νέο σας κτίριο σε τρισδιάστατη αναπαράσταση, αποκτώντας έτσι εικόνα του μέλλοντος.